Säkerheten kommer först

Jag blir tokig! En del skejtare tänker inte längre än vad näsan räcker tror jag. Det går inte en dag utan att jag ser både killar och tjejer i ramperna utan några som helst skydd på sig. En wipeout kan komma snabbare än man tror och kan även hända de allra bästa åkarna. Man måste tänka på säkerheten, oavsett om man är nybörjare eller en elitåkare. Själv så brukar jag alltid ha skydd på mig och det är mer än en gång som de har räddat mig från ordentliga skrubbsår, eller ännu värre skador! De skydd jag använder är:

  • Hjälm - Det viktigaste skyddet. En smäll mot huvudet kan ge hjärnskador och till och med ge livshotande skador. Är du orolig för din look? Välj en cool hjälm!  
  • Knäskydd - Det är mina knän jag landar på 9 gånger av 10. 
  • Handledsskydd - De gånger inte knäna tar smällen är det handlederna. 

För du använder väl bälte i bilen och flytväst i båten?

När man åker bil så sätter man på sig bilbältet automatiskt. Samma sak när man är ute på sjön i en liten båt. Till och med när man spelar på casinospel online så är det säkerhet som kommer i första hand! Ja, då handlar det ju mer om skydd av personlig information och trygg hantering av pengar. Men ändå! Varför är det då så svårt att ta på sig skyddsutrustning när man åker skateboard? Jag vet inte, men jag brukar påpeka det varje gång jag ser nån utan skydd! 

9 Dec 2019